Pirhan aluevaltuusto päätti kokouksessaan 17.12. terveydenhuollon asiakasmaksujen korotuksista. Maksut nousevat asiakasmaksuista annetun asetuksen enimmäiskorotusten tasolle 22.5-45 %.
Esimerkkejä uusista maksuista. Täydellinen lista löytyy täältä
Hyvinvointialue voi päättää, että maksuja voidaan jättää perimättä tai alentaa, jos maksun periminen esimerkiksi vaarantaa henkilön tai perheen toimeentulon edellytyksiä tai henkilön lakisääteisen elatusvelvollisuuden. Tasasuuruisista maksuista voita hakea alennusta tai vapautusta lomakkeella Hakemus tasasuuruisen asiakasmaksun alennuksesta tai vapautuksesta (pdf, 9/2023) ja lähetä se kirjepostina Pirkanmaan hyvinvointialueen kirjaamoon, PL 272, 33101 Tampere, tai digitaalisessa OmaPirha-palvelussa (Asioi hallinnon kanssa).
1.1.2025 alkaen lääkekorvausten alkuomavastuu korotetaan nykyisestä 50 eurosta 70 euroon. Lisäksi alkuomavastuu sidotaan kansaneläkeindeksiin, jolloin alkuomavastuu tarkistetaan jatkossa vuosittain. Myös lääkkeiden vuosiomavastuu eli lääkekatto nousee 626,94 eurosta 633,17 euroon.
Kela korvaa lääkevalmisteiden, kliinisten ravintovalmisteiden ja perusvoiteiden kustannuksia, kun ne on määrätty reseptillä sairauden hoitoa varten. Kustannuksia aletaan korvata vuosittaisen alkuomavastuun jälkeen.
Tampereen Diabetesyhdistyksen puhelinneuvonnassa diabeteshoitaja vastaa diabeteksen hoitoa ja ehkäisyä koskeviin kysymyksiin
ma-ke ja pe klo 10–14.
Palvelu on maksuton, puhelun hinta on normaali matkapuhelin- ja paikallisverkkomaksu.
Huomaathan, että hoitajalla ei ole käytettävissä terveystietojasi.
Tuskastutko hoitotarvikkeiden tilaukseen puhelimitse tai tuntuuko nettilomakkeen täyttäminen työläältä? Katso video-ohjeemme ja onnistu! Meiltä saat myös henkilökohtaista opastusta tilauksen tekemiseen tai tilaamme tarvikkeet puolestasi.
Pirkanmaan hyvinvointialueella on käytössä yhteinen hoitotarvikepalvelu, joka palvelee kaikkia pirkanmaalaisia hoitotarvikejakelun asiakkaita. Hoitotarvikkeita ei enää voi noutaa Tampereen hoitotarvikepalvelusta tai omalta terveysasemalta.
Postiluukusta saattaa tipahtaa Diabetes Wellness Suomi säätiön postikortteja tai muuta tavaraa. Samalla pyydetään lahjoitusta diabetestutkimukseen vapaavalintaisella summalla.
Diabetes Wellness Suomi säätiöllä ei ole mitään tekemistä Tampereen Diabetesyhdistyksen tai Diabetesliiton kanssa eivätkä kerätyt lahjoitukset ohjaudu meidän toimintaamme. TrenDi- ja Diabetes-lehtiä lukuun ottamatta emme lähetä mitään tuotteita postitse.
Kyseessä on Englannissa, Ranskassa, Ruotsissa, USA:ssa ja Suomessa toimiva organisaatio, joka ilmoittaa keräävänsä rahaa diabetestutkimukseen parannuskeinon löytämiseksi diabetekseen.
Jos haluat tukea oman yhdistyksesi toimintaa, ota yhteyttä toiminnanjohtaja Pia Nykäseen, p. 050 576 3313 tai pia.nykanen(at)tampereendiabetesyhdistys.fi.
Suomalaista diabetestutkimusta voit tukea Diabetestutkimussäätiön kautta. Diabetestutkimussäätiö on Diabetesliiton ja diabetesyhdistysten vuonna 1976 perustama säätiö, joka tukee diabetekseen liittyvää tieteellistä tutkimustoimintaa myöntämällä apurahoja suomalaisille diabetestutkijoille.
Vuonna 2023 apurahoja myönnettiin kaikkiaan 550 000 euroa yhteensä 25 tutkijalle tai tutkimusryhmälle.
Diabetestutkimussäätiön toiminnasta ja tukitavoista saat lisätietoa tutkimussäätiön verkkosivuilta.
Sähköinen kortti kulkee kätevästi mukanasi. Sen avulla voit hyödyntää jäsenetuja ja saat helpon väylän Diabetesliiton palveluihin.
Mobiilijäsenkortti on kännykässä käytettäväksi suunniteltu verkkosivu, joka löytyy osoitteesta: oma.diabetes.fi
Sähköisen jäsenkortin etusivu korvaa perinteisen paperisen kortin.
Etusivulta näet jäsennumerosi ja jäsenmaksuusi liittyviä tietoja. Tulevaisuudessa voit myös maksaa jäsenmaksulaskusi tätä kautta. Kortista voit myös helposti tarkistaa, että jäsenrekisterissä olevat yhteys- ja henkilötietosi ovat ajan tasalla. Näet ne kortin oikeasta yläkulmasta klikkaamalla kolmesta viivasta auki Omat tiedot.
Jäsenkortin välilehdiltä näet muun muassa valtakunnalliset jäsenedut ja niihin mahdollisesti liittyvät tunnistetiedot sekä vain jäsenille tarkoitetun Diabetesliiton neuvontapuhelimen numeron. Samoin voit helposti selata Diabetesliiton uutis- ja somevirtaa sekä ladata pdf-muotoisia oppaita ja lukea Diabetes-lehden.
Toistaiseksi et pääse mobiilijäsenkortilla oman jäsenyhdistyksesi sivuille.