Tampereen Diabetesyhdistys ry
TIETOA - TUKEA - TOIMINTAA

Ajankohtaista    


UUTTA!

Osallistu jooga-, tai kirjallisuusterapiaryhmään tai tule aivotreeneihin!

Tyypin 2 diabeteksen ensitietopäivä

ke 30.10. klo 17.00–19.30
Tampereen Diabetesyhdistyksen tiloissa, Lähteenkatu 2–4


Mitä kuuluu omahoitoon? Miksi verenpaineen, suun tai jalkojen hoito on tärkeää diabeteksen hoidossa? Miksi ja milloin mittaan verensokeria? Mitä labra-arvot kertovat?
Jos olet hiljattain sairastunut diabetekseen, tule mukaan kuulemaan, kysymään ja keskustelemaan!

Ilmoittautumiset 18.10. mennessä
p. 045 358 2505 tai tsto@tampereendiabetesyhdistys.fi.


Tilaisuudessa on tarjolla sämpyläkahvit, joten kerro ilmoittautuessa mahdollisesta erikoisruokavaliosta.
Ensitietopäivä on maksuton. Ilman peruutusta pois jääneiltä veloitamme 30 €.
Tulosta Ensitietopäivän ilmoitus tästä

Pirkanmaan hyvinvointialueen hoitotarvikejakeluun suuria muutoksia

Pirhassa on linjattu, että verensokerin seurantaa ja hoitotarvikkeita ei pääsääntöisesti tarvita, jos diabetesta sairastavan  hoitotasapaino on hyvä eikä käytössä ole insuliinia. Perusteluna on, että nykyisin käytettävät lääkkeet eivät aiheuta matalaa verensokeria eli hypoglykemiaa. Pirhan hoitajat ovat saaneet ohjeet uudesta käytännöstä. Tampereen Diabetesyhdistyksen kanta on, että Pirhan linjaus ei ole Käypä hoito -suosituksen mukainen.


Monet ovat myös saaneet hoitotarvikepalvelusta viestin, että ajantasainen hoitotarvikelähete pitää päivittää Fimlabin Omamittausovellukseen. Pirhan ohjeen mukaan terveydenhuollon ammattilainen tekee ja päivittää säännöllisesti potilaan hoitosuunnitelman, johon kuuluu omahoidossa käytettävien lääkinnällisten laitteiden tarpeen, hyödyntämisen ja vaikuttavuuden arviointi. Samala hoitotarvikkeet päivitetään Fimlabin järjestelmään.


Hoitosuunnitelmaan kirjataan ajankohtainen diabeteksen ja muiden sairauksien tilanne, hoidon yksilölliset pitkän ja lyhyen aikavälin  tavoitteet, hoidon toteutus ja keinot sekä hoidon seuranta ja hoitosuunnitelman toteutumisen arviointi.   Hoitosuunnitelman tavoite on auttaa ja motivoida potilasta oman sairauden hoidossa sekä antaa ammattilaiselle kokonaiskuva potilaan tilanteesta. Hoitosuunnitelmasta vastaa hoitava lääkäri, mutta se laaditaan diabetesta sairastavan ja ammattilaisten yhteistyönä.


Hoitotarvikkeiden päivityksen Fimlabin järjestelmään voi tehdä ainoastaan julkisen terveydehuollon hoitopaikoissa, joten jos hoitosi on yksityisellä lääkäriasemalla tai työterveydessä, ota yhteyttä omalle terveysasemallesi.


Hoitotarvikkeiden tilaukseen ja jakeluun Postnordin kautta ei tietojemme mukaan ole nyt tulossa muutoksia.


Tutustu Käypä hoito -suositukseen täällä ja jos hoitosuunnitelma ei ole vielä tuttu, niin lisätietoa saat täältä. Lue myös Potilaan lääkärilehden juttu aiheesta tästä.

Diabetesyhdistyksen neuvontapuhelin
040 350 9606

Tampereen Diabetesyhdistyksen puhelinneuvonnassa diabeteshoitaja vastaa diabeteksen hoitoa ja ehkäisyä koskeviin kysymyksiin
ma-ke ja pe klo 10–14.


Palvelu on maksuton, puhelun hinta on normaali matkapuhelin- ja paikallisverkkomaksu.
Huomaathan, että hoitajalla ei ole käytettävissä terveystietojasi.

Apua hoitotarviketilaukseen

Tuskastutko hoitotarvikkeiden tilaukseen puhelimitse tai tuntuuko nettilomakkeen täyttäminen työläältä? Katso video-ohjeemme ja onnistu! Meiltä saat myös henkilökohtaista opastusta tilauksen tekemiseen tai tilaamme tarvikkeet puolestasi.


Koko Pirkanmaan hyvinvointialueella otettiin syyskuun alussa käyttöön yhteinen hoitotarvikepalvelu, joka palvelee kaikkia pirkanmaalaisia hoitotarvikejakelun asiakkaita. 1.9.2023 alkaen hoitotarvikkeita ei enää voi noutaa Tampereen hoitotarvikepalvelusta tai omalta terveysasemalta.


Diabetes Wellness Suomi säätiö ei ole diabetesyhdistyksen toimintaa!

Postiluukusta saattaa  tipahtaa Diabetes Wellness Suomi säätiön postikortteja tai muuta tavaraa. Samalla pyydetään lahjoitusta diabetestutkimukseen vapaavalintaisella summalla.


Diabetes Wellness Suomi säätiöllä ei ole mitään tekemistä Tampereen Diabetesyhdistyksen tai Diabetesliiton kanssa eivätkä kerätyt lahjoitukset ohjaudu meidän toimintaamme. TrenDi- ja Diabetes-lehtiä lukuun ottamatta emme lähetä mitään tuotteita postitse.


Kyseessä on Englannissa, Ranskassa, Ruotsissa, USA:ssa ja Suomessa toimiva organisaatio, joka ilmoittaa keräävänsä rahaa diabetestutkimukseen parannuskeinon löytämiseksi diabetekseen.


Jos haluat tukea oman yhdistyksesi toimintaa, ota yhteyttä  toiminnanjohtaja Pia Nykäseen, p. 050 576 3313 tai  pia.nykanen(at)tampereendiabetesyhdistys.fi.


Suomalaista diabetestutkimusta voit tukea Diabetestutkimussäätiön kautta. Diabetestutkimussäätiö on Diabetesliiton ja diabetesyhdistysten vuonna 1976 perustama säätiö, joka tukee diabetekseen liittyvää  tieteellistä tutkimustoimintaa myöntämällä apurahoja suomalaisille  diabetestutkijoille.


Vuonna 2023 apurahoja myönnettiin kaikkiaan 550 000 euroa yhteensä 25 tutkijalle tai tutkimusryhmälle. Maailman diabetespäivänä 14.11. pääset tutustumaan kahteen säätion tukemaan tutkijaan Diabetestutkimussäätiön järjestämässä luentotilaisuudessa.
Diabetestutkimussäätiön toiminnasta ja tukitavoista saat lisätietoa tutkimussäätiön verkkosivuilta.

Nyt voit ladata jä­sen­kort­ti­si omaan kän­nyk­kää­si!

Sähköinen kortti kulkee kätevästi mukanasi. Sen avulla voit hyödyntää jäsenetuja ja saat helpon väylän Diabetesliiton palveluihin.

Mobiilijäsenkortti on kännykässä käytettäväksi suunniteltu verkkosivu, joka löytyy osoitteesta: oma.diabetes.fi
Sähköisen jäsenkortin etusivu korvaa perinteisen paperisen kortin.


Etusivulta näet jäsennumerosi ja jäsenmaksuusi liittyviä tietoja. Tulevaisuudessa voit myös maksaa jäsenmaksulaskusi tätä kautta. Kortista voit myös helposti tarkistaa, että jäsenrekisterissä olevat yhteys- ja henkilötietosi ovat ajan tasalla. Näet ne kortin oikeasta yläkulmasta klikkaamalla kolmesta viivasta auki Omat tiedot.


Jäsenkortin välilehdiltä näet muun muassa valtakunnalliset jäsenedut ja niihin mahdollisesti liittyvät tunnistetiedot sekä vain jäsenille tarkoitetun Diabetesliiton neuvontapuhelimen numeron. Samoin voit helposti selata Diabetesliiton uutis- ja somevirtaa sekä ladata pdf-muotoisia oppaita ja lukea Diabetes-lehden.
Toistaiseksi et pääse mo­bii­li­jä­sen­kor­til­la oman jäsenyhdistyksesi sivuille.


Lue lisää mobiilijäsenkortista

 

Posti
Puhelu
Kartta
Tietoja
Instagram