Tampereen Diabetesyhdistys ry
TIETOA - TUKEA - TOIMINTAA

Ajankohtaista       


Ajankohtaista tietoa Ozempic- ja Rybelsus -valmisteiden käyttäjille

Rybelsuksesta on saatavilla kaikkia vahvuuksia (3 mg, 7 mg ja 14 mg) ja tilanteen odotetaan jatkuvan samanlaisena vuonna 2024. Sen sijaan Ozempicin saatavuushäiriö jatkuu myös vuonna 2024. Valmisteita saadaan Suomeen säännöllisesti, mutta on epävarmaa milloin toimitukset riittävät täysin vastaamaan kysyntään. 


Sekä Rybelsus että Ozempic sisältävät semaglutidi-nimistä lääkeainetta, joka on tarkoitettu aikuisille, riittämättömässä hoitotasapainossa oleville tyypin 2 diabetespotilaille ruokavalion ja liikunnan lisänä. Rybelsus on tablettimuodossa ja Ozempic pistetään kerran viikossa. Lääkkeet eivät ole vaihtokelposet keskenään vaan vaihtoon tarvitaan uusi lääkärin kirjoittama resepti.


Tilaa hoitotarvikkeet ennen jouluruuhkaa!

Pirkanmaan hyvintointialue (Pirha) kehottaa asiakkaita tilaamaan hoitotarvikkeet hyvissä ajoin ennen joulun pakettiruuhkaa. Jos hoitotarvikkeesi ovat loppumassa vuodenvaihteessa, tee tilaus jo nyt marraskuussa. Jos tarvikkeesi riittävät pitkälle tammikuulle, voit tilata uudet tuotteet tammikuun alussa.


Hoitotarvikkeiden jakelu on muuttunut Pirkanmaan hyvinvointialueella

Koko Pirkanmaan hyvinvointialueella otettiin syyskuun alussa käyttöön yhteinen hoitotarvikepalvelu, joka palvelee kaikkia pirkanmaalaisia hoitotarvikejakelun asiakkaita. Samalla käyttöön tulee myös yhtenäinen puhelinpalvelu koko Pirkanmaalle.
Hoitotarvikkeet toimitetaan asiakkaille PostNordin kautta, ja jakelu sosiaali- ja terveysasemilla päättyy. Hoitotarvikkeet voidaan toimittaa myös suoraan kotiin, jos asiakkaalle on myönnetty siihen oikeus toiminta- ja liikkumiskyvyn rajoitteiden vuoksi.


1.9.2023 alkaen hoitotarvikkeita ei enää voi noutaa Tampereen hoitotarvikepalvelusta tai omalta terveysasemalta.


Tilaa näin

  Sähköinen lomake

 

Jos et voi käyttää sähköistä lomaketta, tee tilaus puhelimitse ma-to klo 8-12. Puhelinpalvelu toimii takaisinsoittoperiaatteella.

  • Jos asut jossakin näistä kunnista: Akaa, Lempäälä, Orivesi, Punkalaidun, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski tai Ylöjärvi, puhelinpalvelun numero on 03 384 5203.
  • Jos asut joissakin näistä kunnista: Hämeenkyrö, Ikaalinen, Kangasala, Kuhmoinen, Nokia, Pirkkala, Pälkäne tai Vesilahti puhelinpalvelun numero on 03 384 5501.

Tilaa kaikki tarvikkeet hyvissä ajoin, koska hoitotarvikkeiden toimitus voi kestää tuotteesta riippuen 2–4 viikkoa. Tilaa tarvikkeita kolmen kuukauden tarvetta vastaava määrä. Jos käytössäsi oleva hoitotarvike ei vielä ole vakiintuneessa käytössä, tilaa vain 1 kuukauden tarve.


Valitse tarvikkeiden noutopaikaksi PostNordin noutopisteeseen. PostNordin noutopisteet löydät täältä.


Ensimmäinen hoitotarviketilaus voidaan tehdä jo siinä yksikössä, jossa tarve maksutta jaettaville hoitotarvikkeille on havaittu. Jos tilausta ei ole tehty ja olet saanut lähetteen hoitotarvikkeista, ota yhteyttä hoitotarvikepalveluun p. 03 384 5203. Muista pyytää hoitotarvikkeen käytönopastus hoitopaikastasi!


Tarvikkeiden toimitus

Hoitotarvikkeet toimitetaan PostNordin automaatteihin tai palvelupisteisiin. Ulkotiloissa sijaitseviin PostNordin Lähibokseihin ei tarvikkeita toimiteta niiden jäätymisriskin vuoksi. Paketti on noudettavissa 7 vuorokauden ajan.
Kun paketti on noudettavissa, siitä tulee saapumisilmoitus tekstiviestillä, sähköpostilla tai mobiilisovellukseen. Jos et pääse itse noutamaan pakettiasi, voit välittää saapumisilmoituksen toiselle henkilölle.
Lisätietoa hoitotarvikkeista

Huijausviestejä liikkeellä!

Olemme saaneet huolestuttavia viestejä, jotka liittyvät uudistettuun hoitotarvikepalveluun. Muutoksessa huijarit ovat huomanneet tilaisuuden ja monet ovat saaneet tilauksen tehtyään epäilyttäviä viestejä sähköpostiin tai jopa tekstiviestillä omaan puhelinnumeroon.


Hoitotarviketoimituksen noutamiseen ei tarvitse antaa tilitietoja tai maksaa tullimaksuja. Oikea viesti Postnord:ilta ei sisällä mitään linkkejä ja näyttää kutakuinkin tältä:


Pakettisi 00370730256948062480 lähettäjältä Tuomi Logistiikka Oy on noudettavissa POSTNORD AUTOMAATTI *TOIMIPISTE JA OSOITE* 20.06.2023 asti. Lokerokoodi 94790032.
Luo Postnordin tiedote tästä.

Diabetes Wellness Suomi säätiö ei ole diabetesyhdistyksen toimintaa!

Joulu lähetyy ja postiluukusta saattaa jälleen tipahtaa Diabetes Wellness Suomi säätiön joulukortteja tai muuta tavaraa. Samalla pyydetään lahjoitusta diabetestutkimukseen vapaavalintaisella summalla.


Diabetes Wellness Suomi säätiöllä ei ole mitään tekemistä Tampereen Diabetesyhdistyksen tai Suomen Diabetesliiton kanssa eivätkä kerätyt lahjoitukset ohjaudu meidän toimintaamme. TrenDi- ja Diabetes-lehtiä lukuun ottamatta emme lähetä mitään tuotteita postitse.


Kyseessä on Englannissa, Ranskassa, Ruotsissa, USA:ssa ja Suomessa toimiva organisaatio, joka ilmoittaa keräävänsä rahaa diabetestutkimukseen parannuskeinon löytämiseksi diabetekseen.


Jos haluat tukea oman yhdistyksesi toimintaa, ota yhteyttä  toiminnanjohtaja Pia Nykäseen, p. 050 576 3313 tai  pia.nykanen(at)tampereendiabetesyhdistys.fi.


Suomalaista diabetestutkimusta voit tukea Diabetestutkimussäätiön kautta. Diabetestutkimussäätiö on Diabetesliiton ja diabetesyhdistysten vuonna 1976 perustama säätiö, joka tukee diabetekseen liittyvää  tieteellistä tutkimustoimintaa myöntämällä apurahoja suomalaisille  diabetestutkijoille.


Vuonna 2023 apurahoja myönnettiin kaikkiaan 550 000 euroa yhteensä 25 tutkijalle tai tutkimusryhmälle. Maailman diabetespäivänä 14.11. pääset tutustumaan kahteen säätion tukemaan tutkijaan Diabetestutkimussäätiön järjestämässä luentotilaisuudessa.
Diabetestutkimussäätiön toiminnasta ja tukitavoista saat lisätietoa tutkimussäätiön verkkosivuilta.

Kuntosali- ja uimahallikortteja erityisryhmille

Nokia, Pirkkala ja Tampere kannustavat omaehtoiseen liikuntaan ja tarjoavat pitkäaikaissairaille ja vammaisille henkilöillä edullisia uimahalli- tai kuntosalikortteija. Nokian 10 kerran sarjakortista uimahalliin voit lukea lisää täältä, Pirkkalan erityiskuntosalikortista täältä ja Tampereen erityisuimakortista täältä. Diabeteksen tunnus Kela-kortin kääntöpuolella on 103 tai 215.

Nyt voit ladata jä­sen­kort­ti­si omaan kän­nyk­kää­si!

Sähköinen kortti kulkee kätevästi mukanasi. Sen avulla voit hyödyntää jäsenetuja ja saat helpon väylän Diabetesliiton palveluihin.

Mobiilijäsenkortti on kännykässä käytettäväksi suunniteltu verkkosivu, joka löytyy osoitteesta: oma.diabetes.fi
Sähköisen jäsenkortin etusivu korvaa perinteisen paperisen kortin.


Etusivulta näet jäsennumerosi ja jäsenmaksuusi liittyviä tietoja. Tulevaisuudessa voit myös maksaa jäsenmaksulaskusi tätä kautta. Kortista voit myös helposti tarkistaa, että jäsenrekisterissä olevat yhteys- ja henkilötietosi ovat ajan tasalla. Näet ne kortin oikeasta yläkulmasta klikkaamalla kolmesta viivasta auki Omat tiedot.


Jäsenkortin välilehdiltä näet muun muassa valtakunnalliset jäsenedut ja niihin mahdollisesti liittyvät tunnistetiedot sekä vain jäsenille tarkoitetun Diabetesliiton neuvontapuhelimen numeron. Samoin voit helposti selata Diabetesliiton uutis- ja somevirtaa sekä ladata pdf-muotoisia oppaita ja lukea Diabetes-lehden.
Toistaiseksi et pääse mo­bii­li­jä­sen­kor­til­la oman jäsenyhdistyksesi sivuille.


Lue lisää mobiilijäsenkortista

 

Posti
Puhelu
Kartta
Tietoja
Instagram