Toimisto on suljettu

Mukavaa kesää!

Tutustu uuteen Jäsenille-sivustoon!

Lisätty 25.06.2019

Diabetesliiton uudella Jäsenille-sivustolla on vain diabetesyhdistysten jäsenten nähtäville koottuja videoita ja luentotallenteita, vaihtuvia oppaita ja muita materiaaleja sekä Diabetesliiton kumppanuusyritysten tarjouksia. Myös Diabetes-lehden verkkokeittokirjan reseptit löytyvät jatkossa tältä sivustolta.

Diabetesyhdistyksen jäsenet pääsevät kirjautumaan sivuille omilla jäsennumeroillaan, salasana on oma sukunimi. Jäsennumero löytyy jäsenkortista tai sen voi katsoa Diabetes-lehden takakannesta.

Jäsenille-sivustoon pääset tästä

Lue kokonaan »

Humalog-insuliinit poistuivat markkinoilta toukokuun lopussa

Lisätty 12.06.2019

Humalog-valmisteiden (Humalog 200 IU/ml KwikPen, Humalog 100 IU/ml Junior KwikPen ja Humalog 100 IU/ml injektiopullo) korvattavuus on päättynyt ja kaikki Humalog-valmisteet poistuvat markkinoilta.

Oy Eli Lilly Ab tuo Humalogin tilalle Liprolog-insuliinin. Liprolog-valmisteiden vahvuus ja pakkauskoot vastaavat aiempia Humalog-valmisteita. Suomessa lispro-insuliinia on saatavilla myös Sanofi Oy:n biosimilaarivalmisteeena: Insulin lispro Sanofi.

Uuteen insuliiniin tarvitaan uusi resepti.

Ykkösklubi 3.9.2019

Lisätty 31.05.2019

Lue kokonaan »

Diabetes ja kognitio -tutkimukseen etsitään osallistujia!

Lisätty 01.03.2019

Tutkimus toteutetaan Tampereen yliopiston, Tampereen yliopistollisen sairaalan ja Tampereen kaupungin diabetesvastaanoton yhteistyönä.

Etsimme osallistujia tutkimukseen, jossa selvitetään tyypin 2 diabeteksen vaikutuksia tiedonkäsittelytoimintoihin (kognitio) ja mielialaan työikäisillä ihmisillä. Haemme tutkimukseen tyypin 2 diabetesta sairastavia sekä terveitä verrokkeja. Tutkimukseen valikoidaan 60 potilasta sekä 60 verrokkia.

Tutkimukseen sisältyy terveystarkastus sekä noin 2–3 tuntia kestävä neuropsykologinen tutkimus, jossa arvioidaan tiedonkäsittelyä kyselylomakkeiden ja erilaisten testitehtävien avulla. Tutkimukseen osallistumalla saat arvokasta tietoa omasta terveydentilastasi ja tiedonkäsittelystäsi, sekä edesautat osaltasi diabeteksen standardihoidon kehittämistä Suomessa.

Saatat soveltua tutkimukseen, jos olet 35–65 -vuotias, äidinkielesi on suomi, eikä sinulla ole tyypin 1 diabetesta, neurologista sairautta, kilpirauhasen vajaatoimintaa, vaikeaa masennusta tai päihderiippuvuutta.

Jos olet kiinnostunut osallistumaan tutkimukseen, ota yhteyttä tutkijoihimme, niin saat lisätietoa.

Teppo Sola
Tutkija