Tietosuoja

EU:n tietosuoja-asetus astui voimaan 25.5.2018, jolloin henkilötietojen käsittelyn on oltava tietosuoja-asetusten mukaisia. Tietosuojamuutokset koskevat lähes kaikkia toimintoja erilaisissa organisaatioissa.

Tietosuoja-asetuksen tarkoituksena on edistää henkilötietojen käsittelyn avoimuutta ja läpinäkyvyyttä sekä vahvistaa rekisteröityjen oikeuksia valvoa henkilötietojensa käsittelyä.

Henkilötietojen käsittely diabetesyhdistyksessä

Tampereen Diabetesyhdistys tallentaa henkilötietojanne Suomen Diabetesliiton ylläpitämään jäsenrekisteriin sekä yhdistyksen vertais- ja liikuntaryhmälistoihin. Asiakasrekisterit koostuvat paperiasiakirjoista ja sähköisistä asiakirjoista.
Keräämme ryhmiin ja tapahtumiin ilmoittautuneiden nimet ja yhteystiedot seuraavista syistä:

• laskutus
  • tilastointi oman toiminnan kehittämistä varten
  • tilastointi ja seuranta avustusten asianmukaisesta käytöstä
  • tiedot yhteistyötahoille liikuntaryhmien osalta
  • muutoksista ja peruutuksista ilmoittaminen

Yhdistys kerää seuraavat rekisterit:

• jäsenrekisteri
  • vertaisryhmät
  • liikuntaryhmät
  • tapahtumiin ilmoittautumiset
  • laskutusohjelman asiakasrekisteri

Yhdistyksen uutiskirjeen postituslistalle voi halutessaan liittyä yhdistyksen verkkosivujen kautta (www.tampereendiabetesyhdistys.fi). Postituslistaa varten kerätään vain sähköpostiosoite. Postituslistalta voi poistua uutiskirjeen palautusviestillä.

Tiedot ovat salassa pidettäviä, eikä niitä luovuteta ulkopuolisille ilman henkilön suostumusta, muulloin kuin laissa erikseen säädetyssä tilanteessa.

Rekisterissä olevilla on oikeus pyytää itseään koskevat tiedot sekä oikeus vaatia virheellisen tai tarpeettoman tiedon poistamista tai oikaisemista.

Rekistereistä on laadittu tietosuojaseloste, jossa yhdistyvät rekisteriseloste ja informointiasiakirja.

Tietosuojaselosteesta ilmenevät mm. rekisterien tietosisältö, asiakastietojen käyttötarkoitus sekä säännönmukaiset tietolähteet.

Rekisteriseloste

Tietosuojaseloste